Contemporanul » Actualități - Comunicate » Premiile Convorbiri literare, ediţia a XXV‑a. Premiul Naţional „Iacob Negruzzi” pentru cea mai bună Revistă literară – Contemporanul

Premiile Convorbiri literare, ediţia a XXV‑a. Premiul Naţional „Iacob Negruzzi” pentru cea mai bună Revistă literară – Contemporanul

Zilele Revistei „Convorbiri literare”, aflate la cea de‑a XXV‑a ediţie. În cadrul acestei acţiuni s‑au acordat premiile anuale ale publicaţiei. Au fost acordate diplome şi medalii aniversare, la 25 de ani din actuala serie şi 25 de ediţii ale Zilelor Revistei. Ca în fiecare an, a fost acordat şi Premiul Naţional „Iacob Negruzzi” pentru reviste literare şi Premiul Naţional „Titu Maiorescu” pentru critică.

La Iaşi a avut loc Gala Premiilor Revistei Convorbiri literare. De asemenea, au fost acordate diplome şi medalii aniversare, la 25 de ani din actuala serie şi 25 de ediţii ale Zilelor Revistei. Ca în fiecare an, a fost acordat şi Premiul Naţional „Iacob Negruzzi” pentru reviste literare şi Premiul Naţional „Titu Maiorescu” pentru critică. Totodată, a fost înmânat titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi scriitorilor: Ştefan Afloroaei, Ioana Diaconescu, Ioan Holban, Mircea Radu Iacoban, Eugen Munteanu şi Elvira Sorohan.

Premiile Revistei „Convorbiri literare”: Premiul pentru Debut: Alin Titi Călin, pentru Structuri paremiologice în traducerile româneşti ale romanului Don Quijote de la Mancha, Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iaşi; Premiul pentru Poezie: Marcel Miron, Vasile Tudor; Premiul pentru Proză: Adrian G. Romilă; Premiul pentru Critică: Adrian Jicu, Premiul „I.E. Torouţiu”: Ion Cherciu, Premiul „A.D. Xenopol”: Gheorghe Cliveti, Premiul „Ioan Strat”: Ioan Cristescu, Premiul de Excelenţă: Constantin Bostan, Premiul Opera Omnia: Ioan Holban, Premiul Naţional „Iacob Negruzzi” pentru cea mai bună revistă literară – Contemporanul, director Nicolae Breban, Premiul Naţional pentru Critică „Titu Maiorescu” – Theodor Codreanu. Premii speciale: Aurel Ştefanachi pentru publicarea Integralei ediţiilor eminesciene; Nicolae Panaite pentru revista Expres cultural.

La Casa cu Absidă, evenimentul a cuprins Simpozionul Convorbiri literare – 155. Un sfert de veac din actuala serie. A urmat lansarea volumelor: Corpus de texte ilustrative; I.E. Torouţiu, Ani de ucenicie; Marius Chelaru, Ion Pillat şi poemul într‑un vers. A fost programat şi Colocviul Zilele Revistei – douazeci şi cinci de ediţii şi lansarea Antologiei şi a Medalionului „Convorbiri 25”.

0

Cum am putea îmbunătăți acest articol?


+
=


Verify Human or Spambot ?

Despre Conte

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent [...]

Vezi descriere completă

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunt de acord cu termenii si conditiile Contemporanul.ro: Contemporanul.ro isi rezerva dreptul de a sterge/edita orice comentariu si de a interzice postarea comentariilor care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob.

*

Anticariat online

Pin It on Pinterest