Actualități - Comunicate

Academia Română – primul loc la nivel naţional în clasamentul instituţiilor de cercetare SCImago

Cel mai recent clasament SCImago pentru sectorul cercetare‑dezvoltare situează Academia Română pe locul întâi în România din cele 46 de unităţi de cercetare reţinute de acest sistem de evaluare (https://www.scimagoir.com/rankings.php?country= ROU &sector=all). Performanţa este dublată şi de prezenţa în acest clasament a cinci institute de cercetare ale Academiei Române: Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni”, Iaşi: locul 15; Institutul de Biologie şi Patologie Celulară „Nicolae Simionescu”, Bucureşti: locul 37; Institutul de Matematică „Simion Stoilow”, Bucureşti: locul 39; Institutul de Chimie Fizică „Ilie Murgulescu”, Bucureşti: 42; Institutul Naţional de Cercetări Economice „Costin C. Kiriţescu”, Bucureşti: locul 46. În Europa de Est, Academia Română se află pe locul 25  (https://www.scimagoir.com/rankings. php?country=Eastern%20Europe), iar la nivel global ocupă locul 1893. 

Clasamentul este stabilit conform unui indicator complex, multicriterial. Metodologia este disponibilă la adresa https://www.scimagoir.com/methodology.php. Portalul SCImago Journal & Country Rank (https://www.scimagojr.com/aboutus.php) include reviste şi indicatori ştiinţifici de ţară dezvoltaţi din informaţiile conţinute în baza de date Scopus® (Elsevier BV). Aceşti indicatori pot fi utilizaţi pentru a evalua şi analiza domenii ştiinţifice, revistele putând fi comparate sau analizate separat. Clasamentele pe ţări pot fi, de asemenea, comparate sau analizate separat.

SCImago este un grup de cercetare spaniol aparţinând Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), cu implicarea Universităţii din Granada, Universităţii Extremadura, Carlos III (Madrid) şi Alcalá de Henares, dedicat analizei, reprezentării şi regăsării informaţiilor prin tehnici sugestive de vizualizare.

Academia Română este coordonatoare a 70 de institute şi centre de cercetare care îşi desfăşoară activitatea în domenii esenţiale ale ştiinţei şi culturii. Rezultatele performante ale acestor institute se datorează activităţii a peste 2.000 de cercetători atestaţi, specialişti în cercetare fundamentală sau aplicată.

Total 0 Votes
0

Contemporanul

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent cu aparițiile editoriale, inclusiv ale editurii Contemporanul, care vă pune la dispoziție un portofoliu variat de cărți de calitate, atât romane și cărți de beletristică, cât și volume de filosofie, eseu, poezie și artă.
Contemporanul promovează cultura, democrația și libertatea de exprimare.

The Contemporanul, founded in 1881, is a national journal for culture, politics and science, including reports on ongoing Romanian and international cultural, social and political events, as well as on quality books brought out by the Contemporanul Publishing in the fields of literature, philosophy, essay, poetry and art.

The Contemporanul Journal promotes culture, democracy and freedom of speech.

www.contemporanul.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button