Contemporanul » Noutăți editoriale » Eveniment: In memoriam George G. Potra. Politica externă a României – provocările unui secol de istorie

Eveniment: In memoriam George G. Potra. Politica externă a României – provocările unui secol de istorie

Comunicat de presa:

In memoriam George G. Potra. Politica externă a României – provocările unui secol de istorie

Fundația Dignitas și Academia Oamenilor de Știință din România organizează joi, 31 martie, ora 17:00, evenimentul “In memoriam George G. Potra. Politica exteIn-memoriam-George-Grnă a României – provocările unui secol de istorie”. Alături de familie, prieteni, colegi, diplomați, istorici, universitari, personalități ale vieții academice și culturale, vom comemora personalitatea și opera lui George G. Potra, istoric și cercetător, publicist, autor al unui mare număr de lucrări științifice.

O parte dintre volumele publicate vor putea fi răsfoite la standul expozițional amenajat în cadrul evenimentului, cu sprijinul familiei – ediții de documente, monografii pe probleme de politică externă, lucrări de istorie politico-diplomatică, volume dedicate războiului rece, serviciilor secrete etc.

Vor lua cuvântul prof. univ. dr. Constantin Vlad (AOSR), prof. univ. dr. Corneliu Mihail Lungu (AOSR), prof. univ. dr. Ion Calafeteanu, ambasador Paraschiva Bădescu, prof. dr. Georgeta Filitti, prof. dr. Radu Ciuceanu (INST), Adrian Dobre (FET), George Neacşu, colegi și jurnaliști.

Discuțiile vor fi moderate de prof. univ. dr. Ioan Scurtu, președintele Secției de Științe Istorice și Arheologie a Academiei Oamenilor de Știință din România.

“A povesti despre George G. Potra, despre viaţa şi personalitatea lui este pentru mine mai mult decât o datorie. Este o oportunitate de a spune o poveste remarcabilă. A supravieţuirii spiritului „petrecut” printr-o lume prea adesea barbară, a victoriei unei religii – cea a ştiinţei de carte şi a împărtăşirii cunoaşterii.” Victor Potra

Evenimentul va avea loc la sediul Fundației Dignitas, str. Anton Pann nr. 21, sector 3, București.

Pentru detalii, contactați-ne la adresa de email office@fundațiadignitas.ro sau mobil 0748881337

0

Cum am putea îmbunătăți acest articol?


+
=


Verify Human or Spambot ?

Despre Conte

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent [...]

Vezi descriere completă

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunt de acord cu termenii si conditiile Contemporanul.ro: Contemporanul.ro isi rezerva dreptul de a sterge/edita orice comentariu si de a interzice postarea comentariilor care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob.

*

Anticariat online

Pin It on Pinterest