Contemporanul » Noutăți editoriale » Clubul Ideea Europeană – Clubul Academicienilor. Politică şi cultură

Clubul Ideea Europeană – Clubul Academicienilor. Politică şi cultură

În colalogo-academia-romanaborare cu Academia Română, aflată la aniversarea de 150 de ani delogo_contemporanul-rev la înfiinţare (1866-2016), în data de 10 iunie 2016, la ora 13.00, la Clubul Academicienilor (Calea Victoriei nr. 125, Bucureşti), revista Contemporanul a organizat o dezbatere cu tema Politică şi cultură.
.
Invitaţii revistei Contemporanul – „nava-amiral” a culturii române, care în data de 1 iulie 2016 îşi sărbătoreşte aniversarea de 135 de ani (1881-2016) – acad. Nicolae Breban, Aura Christi, acad. Eugen Simion, acad. Bogdan C. Simionescu, Vicepreşedinte al Academiei Române, acad. Ionel Valentin Vlad, Preşedinte al Academiei Române, acad. Victor Voicu, Secretar General al Academiei Române, Ramona Ardelean, Gabriel Andreescu şi Horia Pătraşcu au vorbit despre politică şi cultură, despre educaţia românească şi cultura naţională, domenii cronic subfinanţate în perioada postdecembristă, despre libertate şi ştiinţa de a fi, despre proiectul de ţară şi valorile româneşti, despre elite, despre confuzia valorilor şi criza criticii, abordând şi alte subiecte la fel de incitante.
 .
În cadrul acestei dezbateri au fost lansate cărţile Acasă – în exil de Aura Christi şi Existenţa prin cultură… de Gabriel Andreescu, volume apărute la Editurile Ideea Europeană (2016) şi, respectiv, Polirom (2015).
 .

Textul integral al dezbaterii este publicat în numărul aniversar al revistei Contemporanul:

Politică şi cultură (I) (click aici)

Politică şi cultură (II) (click aici)

 .

Asociatia Revistelor, Publicatiilor si Editurilor (ARPE), Radio Romania, Agentia de Carte, revista Cultura.

Materialul video a dezbaterii:

Poze manifestare:
110 067 132
031 166 119
136 088 064
021 054 145
019 Acasa-in-exil-Aura-Chrsiti-2016-site Existenta-prin-cultura-Represiune-colaborationism-si-rezistenta-intelectuala-sub-regimul-comunist

 Invitatie la dezbaterea-eveniment „Politica şi cultura” – lansare de carte

0

Cum am putea îmbunătăți acest articol?


+
=


Verify Human or Spambot ?

Despre Conte

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent [...]

Vezi descriere completă

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunt de acord cu termenii si conditiile Contemporanul.ro: Contemporanul.ro isi rezerva dreptul de a sterge/edita orice comentariu si de a interzice postarea comentariilor care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob.

*

Anticariat online

Pin It on Pinterest