Comunicat de presă

Eveniment: Revista britanică Poem consacră un număr special liricii româneşti

Institutul Cultural Român din Londra a organizat lansarea numărului special al revistei britanice Poem, dedicat în întregime poeziei româneşti. Această veritabilă antologie, cuprinzând un secol de poezie românească, a fost realizată de renumita poetă britanică Fiona Sampson, în colaborare cu Adam J. Sorkin, promotor neobosit al poeziei româneşti în lumea anglofonă şi traducătorul textelor incluse în volum.

Selecţia acestui număr dublu, publicat de celebra editură Routledge, include peste 200 de pagini de versuri semnate de poeţii Radu Andriescu, Linda Maria Baros, Daniel Bănulescu, Magda Cârneci, Mircea Cărtărescu, Ruxandra Cesereanu, Aura Christi, Denisa Comănescu, Daniela Crăsnaru, Nichita Danilov, Mircea Dinescu, Ioan Flora, Ioana Ieronim, Nora Iuga, Emilian Gălaicu Păun, Diana Manole, Mariana Marin, Nicolae Prelipceanu, Dan Sociu, Marin Sorescu, Grete Tartler, Mihai Ursachi, Liliana Ursu, Matei Vişniec şi George Vulturescu.

Evenimentul de lansare a avut loc la sediul ICR din 1 Belgrave Square, în prezenţa editoarei revistei, poeta britanică Fiona Sampson, a traducătorului Adam J. Sorkin, a poetei Magda Cârneci, precum şi a criticului literar Cosmin Ciotloş. Aceştia au citit versuri din autorii traduşi şi au vorbit despre efortul creativ şi experienţa necesare muncii de traducător, precum şi despre curentele şi tendinţele din lirica românească.

Lansarea a fost însoţită de un minirecital de chitară clasică, în interpretarea tânărului muzician scoţian Sean Shibe, singurul chitarist solo care a fost selectat de BBC Radio 3 pentru a participa în cadrul programului New Generation Artists.

Fondată în anul 2013 de poeta britanică Fiona Sampson, revista „Poem” este una dintre cele mai apreciate publicaţii britanice de profil, care are ca principal scop descoperirea şi promovarea celor mai buni poeţi şi traducători din întreaga lume. Editată de însăşi Fiona Sampson, revista este publicată semestrial de prestigioasa editură Routledge, parte a grupului editorial Taylor & Francis, şi cuprinde poeme, eseuri, interviuri şi recenzii care reflectă teme de actualitate în diferite contexte internaţionale. Numărul special cu focus pe România reprezintă o premieră şi o oportunitate în plus de promovare a liricii româneşti într-⁠un context de prestigiu şi vizibilitate.

Magdalena Popa Buluc

Total 1 Votes
0

Contemporanul

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent cu aparițiile editoriale, inclusiv ale editurii Contemporanul, care vă pune la dispoziție un portofoliu variat de cărți de calitate, atât romane și cărți de beletristică, cât și volume de filosofie, eseu, poezie și artă.
Contemporanul promovează cultura, democrația și libertatea de exprimare.

The Contemporanul, founded in 1881, is a national journal for culture, politics and science, including reports on ongoing Romanian and international cultural, social and political events, as well as on quality books brought out by the Contemporanul Publishing in the fields of literature, philosophy, essay, poetry and art.

The Contemporanul Journal promotes culture, democracy and freedom of speech.

www.contemporanul.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button