Contemporanul » Comunicat de presă » Aura Christi la Torino, Roma şi Florenţa

Aura Christi la Torino, Roma şi Florenţa

Bref ■ ICR ■ Accademia di Romania in Roma

După ce a lansat la sfârşitul lunii mai 2017, la Salonul Internaţional de Carte de la Torino, două volume de poezie, recent apărute în Italia – La sfera del freddo. Dall’inferno, con amore/ Sfera frigului. Din infern, cu dragoste, Rediviva Edizioni, Milano, 2015 (traducere de Maria Floare Pop), şi Elegie nordiche/ Elegii nordice, Editura Aracne, Roma, 2017 (ediţie bilingvă româno-⁠italiană, traducere în italiană şi notă bibliografică de Geo Vasile) – în iunie 2017, aceleaşi titluri au fost lansate în aula Bibliotecii de la Accademia di Romania in Roma. Cititorii italieni şi români au întâlnit-⁠o pe poeta şi scriitoarea Aura Christi, care în incinta instituţiei ctitorite de Vasile Pârvan a vorbit publicului despre poezia şi literatura română şi a susţinut recitaluri publice. Evenimentul a fost susţinut de Institutul Cultural Român. Intervenţii: Aura Christi – autoarea celor două volume, Maria Floare Pop – traducătorul volumului La sfera del freddo. Dall’inferno, con amore / Sfera frigului. Poeme. Din infern, cu dragoste, Mario Scagnetti, Editor Şef – Editura Aracne, Roma. A moderat domnul dr. Iulian Mihai Damian, coordonator de programe – Accademia di Romania in Roma.

Duminică, 18 iunie 2017, Aura Christi, împreună cu traducătoarea Floarea Maria Pop, s-⁠a întâlnit cu cititorii români din Roma, la Teatro Lo Spazio (Via Locri, 42/44, 00183 Roma). Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Asociaţia „Cenacolo Letterario Romeno di Roma”, fiind moderat de Valeriu Barbu.

Luni, 19 iunie 2017, Aura Christi, împreună cu traducătoarea Maria Floare Pop, s-⁠a întâlnit cu lectori italieni la Galeria de artă ArtIngenio. Poeta a fost prezentată publicului italian de Maria Floare Pop şi Luigi Ciampolini. Din versiunea italiană a poemelor ei a citit Francesco Corsi – prieten şi ambasador al culturii române.

0

Cum am putea îmbunătăți acest articol?


+
=


Verify Human or Spambot ?

Despre Conte

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent [...]

Vezi descriere completă

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunt de acord cu termenii si conditiile Contemporanul.ro: Contemporanul.ro isi rezerva dreptul de a sterge/edita orice comentariu si de a interzice postarea comentariilor care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob.

*

Anticariat online

Pin It on Pinterest