Comunicat de presă

Aura Christi la Torino, Roma şi Florenţa

Bref ■ ICR ■ Accademia di Romania in Roma

După ce a lansat la sfârşitul lunii mai 2017, la Salonul Internaţional de Carte de la Torino, două volume de poezie, recent apărute în Italia – La sfera del freddo. Dall’inferno, con amore/ Sfera frigului. Din infern, cu dragoste, Rediviva Edizioni, Milano, 2015 (traducere de Maria Floare Pop), şi Elegie nordiche/ Elegii nordice, Editura Aracne, Roma, 2017 (ediţie bilingvă româno-⁠italiană, traducere în italiană şi notă bibliografică de Geo Vasile) – în iunie 2017, aceleaşi titluri au fost lansate în aula Bibliotecii de la Accademia di Romania in Roma. Cititorii italieni şi români au întâlnit-⁠o pe poeta şi scriitoarea Aura Christi, care în incinta instituţiei ctitorite de Vasile Pârvan a vorbit publicului despre poezia şi literatura română şi a susţinut recitaluri publice. Evenimentul a fost susţinut de Institutul Cultural Român. Intervenţii: Aura Christi – autoarea celor două volume, Maria Floare Pop – traducătorul volumului La sfera del freddo. Dall’inferno, con amore / Sfera frigului. Poeme. Din infern, cu dragoste, Mario Scagnetti, Editor Şef – Editura Aracne, Roma. A moderat domnul dr. Iulian Mihai Damian, coordonator de programe – Accademia di Romania in Roma.

Duminică, 18 iunie 2017, Aura Christi, împreună cu traducătoarea Floarea Maria Pop, s-⁠a întâlnit cu cititorii români din Roma, la Teatro Lo Spazio (Via Locri, 42/44, 00183 Roma). Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Asociaţia „Cenacolo Letterario Romeno di Roma”, fiind moderat de Valeriu Barbu.

Luni, 19 iunie 2017, Aura Christi, împreună cu traducătoarea Maria Floare Pop, s-⁠a întâlnit cu lectori italieni la Galeria de artă ArtIngenio. Poeta a fost prezentată publicului italian de Maria Floare Pop şi Luigi Ciampolini. Din versiunea italiană a poemelor ei a citit Francesco Corsi – prieten şi ambasador al culturii române.

Total 2 Votes
0

Contemporanul

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent cu aparițiile editoriale, inclusiv ale editurii Contemporanul, care vă pune la dispoziție un portofoliu variat de cărți de calitate, atât romane și cărți de beletristică, cât și volume de filosofie, eseu, poezie și artă.
Contemporanul promovează cultura, democrația și libertatea de exprimare.

The Contemporanul, founded in 1881, is a national journal for culture, politics and science, including reports on ongoing Romanian and international cultural, social and political events, as well as on quality books brought out by the Contemporanul Publishing in the fields of literature, philosophy, essay, poetry and art.

The Contemporanul Journal promotes culture, democracy and freedom of speech.

www.contemporanul.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button