Contemporanul » Comunicat de presă » Ana Blandiana, Magda Cârneci şi Svetlana Cârstean la Ledbury Poetry Festival

Ana Blandiana, Magda Cârneci şi Svetlana Cârstean la Ledbury Poetry Festival

Bref ■ ICR ■ Accademia di Romania in Roma

Ledbury Poetry Festival

Relativ recent s-⁠a dat startul Ledbury Poetry Festival, cel mai mare festival de poezie din Marea Britanie ce se desfăşoară anual în apropierea graniţei cu Ţara Galilor, în fermecătorul oraş ce-⁠i poartă numele. România, invitată în premieră la celebrul festival, a fost reprezentată de trei dintre cele mai apreciate voci ale liricii contemporane: poetele Ana Blandiana, Magda Cârneci şi Svetlana Cârstean. La doar o zi de la deschidere, cele trei scriitoare s-⁠au alăturat traducătoarei Viorica Pâtea pentru un eveniment special dedicat poeziei româneşti, conceput şi moderat de către autoarea britanică Fiona Sampson, redactorul-⁠şef al Revistei Poem, care a publicat de curând, cu sprijinul ICR, un număr integral dedicat poeziei româneşti. Evenimentul a constat într-⁠o discuţie despre poezie şi rolul ei într-⁠o lume în perpetuă schimbare, precum şi în lectura unei selecţii de poeme, în limba engleză şi în original.

Ledbury Poetry Festival este cel mai mare festival de poezie din Marea Britanie, reunind, anual, poeţi din toate colţurile lumii. Aflat la cea de-⁠a 21-⁠a ediţie, cu un program eclectic ce prezintă poezia prin intermediul diferitor forme artistice, Festivalul s-⁠a derulat în perioada 30 iunie – 9 iulie şi i-⁠a avut ca invitaţi, printre alţii, pe cunoscutul scriitor britanic Simon Armitage (CBE), poetele Jen Hadfield (câştigătoarea Premiului T. S. Eliot în 2017) şi Vahni Capildeo (câştigătoarea Premiului Forward în 2016), poeţii americani Tony Hoagland, A.E. Stallings, Christopher Merrill şi Thomas Lynch, Bejan Matur (Turcia), Maria Galina (Rusia), Patrick Dubost (Franţa), Tabish Khair (India), André Naffish-⁠Sahely (Abu Dhabi), Tal Nitzán (Israel), Basem el-⁠Nabres (Palestina) şi alţi poeţi britanici de renume precum Denise Riley, John Hegley sau Sean Hughes.

Fiona Sampson, veche prietenă şi susţinătoare a României, este poetul în rezidenţă la ediţia din acest an a Festivalului.

 

0

Cum am putea îmbunătăți acest articol?


+
=


Verify Human or Spambot ?

Despre Conte

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent [...]

Vezi descriere completă

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunt de acord cu termenii si conditiile Contemporanul.ro: Contemporanul.ro isi rezerva dreptul de a sterge/edita orice comentariu si de a interzice postarea comentariilor care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob.

*

Anticariat online

Pin It on Pinterest