Contemporanul » Revista revistelor » Eveniment: Ion Barbu – 120

Eveniment: Ion Barbu – 120

Joi, 5 martie 2015, ora 13.00, la sediul Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţă şi Artă (FNSA) din Bucureşti  în parteneriat cu FNSA, organizează o evocare literară eveniment: „Ion Barbu – 120”.

Invitaţi: acad. Eugen Simion, acad. Solomon Marcus, Liviu Ornea şi Paul Cernat. Moderator: Dan Mircea Cipariu.

„Am primit cu căldură, dar şi ca pe o provocare intelectuală, propunerea direbref-2-joc-secundctorubref-p-2-opere-ion-barbului Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, Ioan Cristescu, de a modera o evocare literară dedicată lui Ion Barbu. Creatorul lui Uvenderode este printre poeţii mei preferaţi! Locul ales pentru dezbatere este cât se poate de potrivit. FNSA, condusă de academicianul Eugen Simion, a editat, în anul 2000, în Colecţia Opere Fundamentale, cele două volume Ion Barbu, o ediţie critică alcătuită de Mircea Coloşenco, cu prefaţa Profesorului Eugen Simion. Pe 18 martie 2015, sărbătorim 120 de ani de la naşterea poetului Ion Barbu, un bun prilej de ipoteze şi de certitudini asupra formelor stilistice barbiene atât de novatoare în istoria noastră literară”, a declarat Dan Mircea Cipariu.

Parteneri media: Radio România Cultural, Observator Cultural, Cultura şi AgenţiadeCarte.ro.

0

Cum am putea îmbunătăți acest articol?


+
=


Verify Human or Spambot ?

Despre Conte

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent [...]

Vezi descriere completă

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunt de acord cu termenii si conditiile Contemporanul.ro: Contemporanul.ro isi rezerva dreptul de a sterge/edita orice comentariu si de a interzice postarea comentariilor care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob.

*

Anticariat online

Pin It on Pinterest