Revista revistelor

Eveniment: Ion Barbu – 120

Joi, 5 martie 2015, ora 13.00, la sediul Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţă şi Artă (FNSA) din Bucureşti  în parteneriat cu FNSA, organizează o evocare literară eveniment: „Ion Barbu – 120”.

Invitaţi: acad. Eugen Simion, acad. Solomon Marcus, Liviu Ornea şi Paul Cernat. Moderator: Dan Mircea Cipariu.

„Am primit cu căldură, dar şi ca pe o provocare intelectuală, propunerea direbref-2-joc-secundctorubref-p-2-opere-ion-barbului Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, Ioan Cristescu, de a modera o evocare literară dedicată lui Ion Barbu. Creatorul lui Uvenderode este printre poeţii mei preferaţi! Locul ales pentru dezbatere este cât se poate de potrivit. FNSA, condusă de academicianul Eugen Simion, a editat, în anul 2000, în Colecţia Opere Fundamentale, cele două volume Ion Barbu, o ediţie critică alcătuită de Mircea Coloşenco, cu prefaţa Profesorului Eugen Simion. Pe 18 martie 2015, sărbătorim 120 de ani de la naşterea poetului Ion Barbu, un bun prilej de ipoteze şi de certitudini asupra formelor stilistice barbiene atât de novatoare în istoria noastră literară”, a declarat Dan Mircea Cipariu.

Parteneri media: Radio România Cultural, Observator Cultural, Cultura şi AgenţiadeCarte.ro.

Total 0 Votes
0

Contemporanul

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent cu aparițiile editoriale, inclusiv ale editurii Contemporanul, care vă pune la dispoziție un portofoliu variat de cărți de calitate, atât romane și cărți de beletristică, cât și volume de filosofie, eseu, poezie și artă.
Contemporanul promovează cultura, democrația și libertatea de exprimare.

The Contemporanul, founded in 1881, is a national journal for culture, politics and science, including reports on ongoing Romanian and international cultural, social and political events, as well as on quality books brought out by the Contemporanul Publishing in the fields of literature, philosophy, essay, poetry and art.

The Contemporanul Journal promotes culture, democracy and freedom of speech.

www.contemporanul.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button