Contemporanul » Noutăți editoriale » Semnal: Punctul critic Nr. 4 (10) 2013 – Resursele naturale în era globalizării

Semnal: Punctul critic Nr. 4 (10) 2013 – Resursele naturale în era globalizării

►Semnal
Punctul critic ■ Nr. 4 (10) 2013

Resursele naturale în era globalizării

Trăim înconjuraţi de fantasme. Fantasmele trecutului, ale viitorului imaginat şi ale prezentului închipuit. Revista trimestrială de diagnoză socială, politică şi culturală Punctul critic priveşte prezentul punctul-critic-nr-4-2013fără intermediari şi cosmetizări. Dacă diavolul se ascunde în amănunte, răul se află în realitate. Pentru a-⁠⁠⁠⁠⁠⁠l înlătura, trebuie mai întâi identificat, iar pentru asta trebuie să avem curajul să privim realitatea în faţă. Revista Punctul critic este una dintre cele mai prestigioase publicaţii româneşti cu o periodicitate trimestrială, o publicaţie de diagnoză socială, politică şi culturală de tip academic, apăruta în urma iniţiativei unui grup de scriitori şi universitari, preocupaţi de stabilirea corectă a caracteristicilor societaţii româneşti postrevoluţionare, cât şi de identificarea căilor şi metodelor de alegere a „drumului bun” pentru această societate. Fiecare ediţie beneficiază de contribuţii ştiinţifice sau eseistice ale unor autori cunoscuţi, experţi în domeniu sau tineri care se dedică studiului temei anunţate. De asemenea, publicaţia se bucură de participarea unor autori, în majoritate universitari, din străinatate care tratează teme independente dar de mare interes şi semnificaţie pentru publicul românesc.

Fondată de romancierul Eugen Uricaru, Punctul critic are o circulaţie naţională şi internaţională, având printre semnatari mari personalităţi româneşti, ca prof. Andrei Marga, Ioan Es. Pop, Iacob Florea, Radu Baltasiu, Mihai Milca, un Consiliu ştiinţific alcătuit din personalitaţi naţionale şi internaţionale (Bernard Castelli, Institutul de Cercetare pentru Dezvoltare, IRD, din Paris, Septimiu Chelcea, Universitatea din Bucureşti, Raffaela Gherardi, Universitatea din Bologna, Marco Lucchesi, Universitatea federală din Rio de Janeiro, Andrei Marga, Universitatea Babeş-⁠⁠⁠⁠⁠⁠Bolyai din Cluj-⁠⁠⁠⁠⁠⁠Napoca, Giacomo Marramo, Universitatea Roma III, Vasile Puşcaş, Universitatea Babes-⁠⁠⁠⁠⁠⁠Bolyai din Cluj-⁠⁠⁠⁠⁠⁠Napoca, Gheorgh Lencan Stoica, Universitatea din Bucureşti. Colaboratorii de calitate, precum şi Consiliul Ştiinţific al publicaţiei noastre trimestriale, sunt o garanţie calitativă asupra conţinutului cât şi a obiectivitaţii analizelor şi studiilor publicate.

Sumar:

EDITORIAL
● Statul postmodern şi riscurile globalizării,
Dr. Mihai Milca
RESURSELE NATURALE ÎN ERA GLOBALIZĂRII
● Spre o dezvoltare sustenabilă,
Ioan Negruţiu, E.N.S Lyon
● Roşia Montană, mină de aur sau iad politicianist?, Cristi Pantelimon
● Roşia Montana – o afacere cu implicaţii naţionale şi internaţionale, Anca Moţ
● Régionalisation, modèles agricoles et développement durable. A propos de la Roumanie de 2013, Violette Rey
● La première étape d’une longue marche vers un droit spécial de la sécurité alimentaire,
François Collart Dutilleul
● Emergenţa noului Sud şi „petro diplomaţia” antiamericană, Liviu Mădălin Neacşu
CONFLUENŢE
● Petrol, resurse şi Venezuela, Eloy Torres Román
FONDUL ŞI FORMA
● Copiii maltrataţi şi animalele, victimele absolute în ştiri, Sonia Cristina Stan

0

Cum am putea îmbunătăți acest articol?


+
=


Verify Human or Spambot ?

Despre Conte

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent [...]

Vezi descriere completă

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunt de acord cu termenii si conditiile Contemporanul.ro: Contemporanul.ro isi rezerva dreptul de a sterge/edita orice comentariu si de a interzice postarea comentariilor care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob.

*

Anticariat online

Pin It on Pinterest