Contemporanul » Noutăți editoriale » Convorbiri literare – 150 de ani

Convorbiri literare – 150 de ani

Cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la înființarea Revistei „Convorbiri literare”, în perioada 22-25 aprilie 2017, s-au desfășurat la Iași diverse evenimente culturale. Seria manifestărilor s-a încheiat în seara zilei de luni, 24 aprilie, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iași.

La eveniment a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care a dăruit membrilor redacției revistei o icoană a Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

În debutul evenimentului a fost proiectat un film documentar cu istoria revistei „Convorbiri literare” de la înființare și până în prezent, iar de-a lungul întâlnirii trupa de muzică veche Trei Parale a întreținut atmosfera de sărbătoare.

Seara s-a încheiat cu acordarea Premiilor anuale „Convorbiri literare”. Anul acesta au fost acordate și două noi premii: Premiul „Iacob Negruzzi” pentru cea mai bună revistă literar-culturală și Premiul Național „Titu Maiorescu” pentru critică literară, ce a fost înmânat lui Nicolae Manolescu, numit cel mai mare critic literar român post-belic. (Adrian Sârbu)

 

Video Convorbiri literare – 150 de ani:

 

 

Fototeca Convorbiri literare – 150 de ani:

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

0

Cum am putea îmbunătăți acest articol?


+
=


Verify Human or Spambot ?

Despre Conte

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent [...]

Vezi descriere completă

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunt de acord cu termenii si conditiile Contemporanul.ro: Contemporanul.ro isi rezerva dreptul de a sterge/edita orice comentariu si de a interzice postarea comentariilor care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob.

*

Anticariat online

Pin It on Pinterest