Noutăți editorialeNoutăți

Convorbiri literare – 150 de ani

Cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la înființarea Revistei „Convorbiri literare”, în perioada 22-25 aprilie 2017, s-au desfășurat la Iași diverse evenimente culturale. Seria manifestărilor s-a încheiat în seara zilei de luni, 24 aprilie, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iași.

La eveniment a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care a dăruit membrilor redacției revistei o icoană a Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

În debutul evenimentului a fost proiectat un film documentar cu istoria revistei „Convorbiri literare” de la înființare și până în prezent, iar de-a lungul întâlnirii trupa de muzică veche Trei Parale a întreținut atmosfera de sărbătoare.

Seara s-a încheiat cu acordarea Premiilor anuale „Convorbiri literare”. Anul acesta au fost acordate și două noi premii: Premiul „Iacob Negruzzi” pentru cea mai bună revistă literar-culturală și Premiul Național „Titu Maiorescu” pentru critică literară, ce a fost înmânat lui Nicolae Manolescu, numit cel mai mare critic literar român post-belic. (Adrian Sârbu)

 


Video Convorbiri literare – 150 de ani:

 


 

Fototeca Convorbiri literare – 150 de ani:

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Total 3 Votes
0

Contemporanul

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent cu aparițiile editoriale, inclusiv ale editurii Contemporanul, care vă pune la dispoziție un portofoliu variat de cărți de calitate, atât romane și cărți de beletristică, cât și volume de filosofie, eseu, poezie și artă.
Contemporanul promovează cultura, democrația și libertatea de exprimare.

The Contemporanul, founded in 1881, is a national journal for culture, politics and science, including reports on ongoing Romanian and international cultural, social and political events, as well as on quality books brought out by the Contemporanul Publishing in the fields of literature, philosophy, essay, poetry and art.

The Contemporanul Journal promotes culture, democracy and freedom of speech.

www.contemporanul.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și
Close
Back to top button