Noutăți editorialeNoutăți

Manual de protecţie împotriva noului coronavirus (COVID 19) – disponibil gratuit

Noul coronavirus (prescurtat: COVID‑19) a apărut în 2020, în preajma Anului Nou chinezesc, în mai multe zone, devenind cel mai grav incident de sănătate publică de la epidemia SARS din 2003. Confruntându‑se cu situaţia gravă, de răspândire rapidă a virusului, toată ţara se mobilizează și pornește o luptă puternică de prevenire și combatere a epidemiei.

Combaterea epidemiei devine ordin, iar prevenţia o responsabilitate. În acest scop, lansăm manualul de faţă pentru a ajuta, într‑o manieră vie și interesantă, la cunoașterea măsurilor de protecţie, creșterea gradului de conștientizare a importanţei prevenţiei, precum și la aplicarea metodelor de protecţie în viaţa curentă, în timpul activităţilor de muncă și studiu.

Mulţumiri personalului medical aflat la datorie!
Vă rugăm să aveţi grijă de voi!

Date despre noul coronavirus
Pentru o abordare știinţifică se impune cunoașterea situaţiei epidemiologice.
Prevenirea și controlul epidemiei pot fi realizate numai printr‑o bună cunoaștere a datelor despre noul coronavirus.
Haideţi să învăţăm împreună despre noul coronavirus!

1. Ce este noul coronavirus (COVID‑19)?

Noul coronavirus (Corona Virus Disease 2019, COVID‑19) a fost numit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii „2019‑nCoV” și se referă la pneumonia cauzată de infecţia cu noul coronavirus 2019. În data de 11 februarie 2020, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunţat la Geneva că noul coronavirus se va numi oficial „Covid‑19”. În data de 21 februarie, Comisia Naţională de Sănătate din China se aliniază cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii și folosește în limba engleză denumirea de „COVID‑19” pentru noul coronavirus, păstrând în limba chineză aceeași denumire.

 

Manual de protecţie împotriva noului coronavirus (COVID 19)
Traducere din limba chineză de:
Ionela Voicu, Paula-Sorina Toma, Cristiana-Amira Cocis, Ana-Antonia Marinescu
Disponibil gratuit în format digital (pdf)

Pentru a intra în posesia Manualui de protecţie împotriva noului coronavirus (COVID 19) este necesar să vă creați cont (user + parola) în Librăria Ideea Europeană și să-l descărcați gratuit.

Editura Ideea Europeană (click aici)

Total 1 Votes
0

Contemporanul

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent cu aparițiile editoriale, inclusiv ale editurii Contemporanul, care vă pune la dispoziție un portofoliu variat de cărți de calitate, atât romane și cărți de beletristică, cât și volume de filosofie, eseu, poezie și artă.
Contemporanul promovează cultura, democrația și libertatea de exprimare.

The Contemporanul, founded in 1881, is a national journal for culture, politics and science, including reports on ongoing Romanian and international cultural, social and political events, as well as on quality books brought out by the Contemporanul Publishing in the fields of literature, philosophy, essay, poetry and art.

The Contemporanul Journal promotes culture, democracy and freedom of speech.

www.contemporanul.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și
Close
Back to top button