Contemporanul » Noutăți » Manual de protecţie împotriva noului coronavirus (COVID 19) – disponibil gratuit

Manual de protecţie împotriva noului coronavirus (COVID 19) – disponibil gratuit

Noul coronavirus (prescurtat: COVID‑19) a apărut în 2020, în preajma Anului Nou chinezesc, în mai multe zone, devenind cel mai grav incident de sănătate publică de la epidemia SARS din 2003. Confruntându‑se cu situaţia gravă, de răspândire rapidă a virusului, toată ţara se mobilizează și pornește o luptă puternică de prevenire și combatere a epidemiei.

Combaterea epidemiei devine ordin, iar prevenţia o responsabilitate. În acest scop, lansăm manualul de faţă pentru a ajuta, într‑o manieră vie și interesantă, la cunoașterea măsurilor de protecţie, creșterea gradului de conștientizare a importanţei prevenţiei, precum și la aplicarea metodelor de protecţie în viaţa curentă, în timpul activităţilor de muncă și studiu.

Mulţumiri personalului medical aflat la datorie!
Vă rugăm să aveţi grijă de voi!

Date despre noul coronavirus
Pentru o abordare știinţifică se impune cunoașterea situaţiei epidemiologice.
Prevenirea și controlul epidemiei pot fi realizate numai printr‑o bună cunoaștere a datelor despre noul coronavirus.
Haideţi să învăţăm împreună despre noul coronavirus!

1. Ce este noul coronavirus (COVID‑19)?

Noul coronavirus (Corona Virus Disease 2019, COVID‑19) a fost numit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii „2019‑nCoV” și se referă la pneumonia cauzată de infecţia cu noul coronavirus 2019. În data de 11 februarie 2020, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunţat la Geneva că noul coronavirus se va numi oficial „Covid‑19”. În data de 21 februarie, Comisia Naţională de Sănătate din China se aliniază cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii și folosește în limba engleză denumirea de „COVID‑19” pentru noul coronavirus, păstrând în limba chineză aceeași denumire.

 

Manual de protecţie împotriva noului coronavirus (COVID 19)
Traducere din limba chineză de:
Ionela Voicu, Paula-Sorina Toma, Cristiana-Amira Cocis, Ana-Antonia Marinescu
Disponibil gratuit în format digital (pdf)

Pentru a intra în posesia Manualui de protecţie împotriva noului coronavirus (COVID 19) este necesar să vă creați cont (user + parola) în Librăria Ideea Europeană și să-l descărcați gratuit.

Editura Ideea Europeană (click aici)

0

Cum am putea îmbunătăți acest articol?


+
=


Verify Human or Spambot ?

Despre Conte

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent [...]

Vezi descriere completă

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunt de acord cu termenii si conditiile Contemporanul.ro: Contemporanul.ro isi rezerva dreptul de a sterge/edita orice comentariu si de a interzice postarea comentariilor care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob.

*

Anticariat online

Pin It on Pinterest