Noutăți editorialeNoutăți

Lansare de carte Dacă treci Podul Soweto de Monica Săvulescu Voudouri, la Librăria Diverta Hubertus Cluj

Vineri, 30 octombrie 2015, ora 12.00 la Librăria Diverta Hubertus Cluj ( B-dul 21 Decembrie 1989 nMonica-Savulescu-Voudouri-fotor.22), va fi lansat volumul ”Dacă treci Podul Soweto” al doamnei Monica Săvulescu Voudouri, apărut în primăvara acestui an la Editura Tracus Arte.

Prezintă Irina Petraș și Constantin Cubleșan

Monica Săvulescu Voudouri este scriitor şi sociolog care a plecat din România în 1985 şi care a trăit în Olanda până în 2007, iar acum locuieşte în Grecia. daca-treci-podul-soweto-monica-savulescu-voudouriPe lângă proză ea mai scrie şi eseu, poezie, studii în sociologia migraţiei.

Autoarea este cunoscută în alte ţări precum Olanda, Grecia, Anglia, Peru etc. Câteva titluri din opera sa sunt „Fetele Nikas în lumina zilei, mare şi albă” (2010), tradusă în portugheză unde este bestseller și în greacă, „România din afara României: „Avem!””(2012) şi „Vă scriu din Atena, în anii crizei”(2014).

 ”Dacă treci Podul Soweto”, un roman scris la persoana întâi, un roman al istoriilor personale și al unor întâlniri care schimbă destine.
Mama și
Monica-Savulescu-Voudouri-Strada fiica, fiecare prinse în propria viață, cu reușite, cu dezamăgiri, cu frici născute din dragostea pentru cei apropiați.

Cartea pornește de la experiența exilului olandez (1985-2007), pe care Monica Săvulescu Voudouri nu o inclusese în celelalte volume publicate la Editura Tracus Arte: Fetele Nikas, în lumina zilei, mare și albă(2010), România din afara României: „Avem!” (2012) și Vă scriu din Atena, în anii crizei (2014).

”Dacă treci Podul Soweto” este o carte exemplară despre instabilitate, căreia, de la Odiseea încoace, i s-a spus călătorie.

 

Total 0 Votes
0

Contemporanul

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent cu aparițiile editoriale, inclusiv ale editurii Contemporanul, care vă pune la dispoziție un portofoliu variat de cărți de calitate, atât romane și cărți de beletristică, cât și volume de filosofie, eseu, poezie și artă.
Contemporanul promovează cultura, democrația și libertatea de exprimare.

The Contemporanul, founded in 1881, is a national journal for culture, politics and science, including reports on ongoing Romanian and international cultural, social and political events, as well as on quality books brought out by the Contemporanul Publishing in the fields of literature, philosophy, essay, poetry and art.

The Contemporanul Journal promotes culture, democracy and freedom of speech.

www.contemporanul.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și
Close
Back to top button