Contemporanul » Noutăți editoriale » Lansare de carte Dacă treci Podul Soweto de Monica Săvulescu Voudouri, la Librăria Diverta Hubertus Cluj

Lansare de carte Dacă treci Podul Soweto de Monica Săvulescu Voudouri, la Librăria Diverta Hubertus Cluj

Vineri, 30 octombrie 2015, ora 12.00 la Librăria Diverta Hubertus Cluj ( B-dul 21 Decembrie 1989 nMonica-Savulescu-Voudouri-fotor.22), va fi lansat volumul ”Dacă treci Podul Soweto” al doamnei Monica Săvulescu Voudouri, apărut în primăvara acestui an la Editura Tracus Arte.

Prezintă Irina Petraș și Constantin Cubleșan

Monica Săvulescu Voudouri este scriitor şi sociolog care a plecat din România în 1985 şi care a trăit în Olanda până în 2007, iar acum locuieşte în Grecia. daca-treci-podul-soweto-monica-savulescu-voudouriPe lângă proză ea mai scrie şi eseu, poezie, studii în sociologia migraţiei.

Autoarea este cunoscută în alte ţări precum Olanda, Grecia, Anglia, Peru etc. Câteva titluri din opera sa sunt „Fetele Nikas în lumina zilei, mare şi albă” (2010), tradusă în portugheză unde este bestseller și în greacă, „România din afara României: „Avem!””(2012) şi „Vă scriu din Atena, în anii crizei”(2014).

 ”Dacă treci Podul Soweto”, un roman scris la persoana întâi, un roman al istoriilor personale și al unor întâlniri care schimbă destine.
Mama și
Monica-Savulescu-Voudouri-Strada fiica, fiecare prinse în propria viață, cu reușite, cu dezamăgiri, cu frici născute din dragostea pentru cei apropiați.

Cartea pornește de la experiența exilului olandez (1985-2007), pe care Monica Săvulescu Voudouri nu o inclusese în celelalte volume publicate la Editura Tracus Arte: Fetele Nikas, în lumina zilei, mare și albă(2010), România din afara României: „Avem!” (2012) și Vă scriu din Atena, în anii crizei (2014).

”Dacă treci Podul Soweto” este o carte exemplară despre instabilitate, căreia, de la Odiseea încoace, i s-a spus călătorie.

 

0

Cum am putea îmbunătăți acest articol?


+
=


Verify Human or Spambot ?

Despre Conte

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent [...]

Vezi descriere completă

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunt de acord cu termenii si conditiile Contemporanul.ro: Contemporanul.ro isi rezerva dreptul de a sterge/edita orice comentariu si de a interzice postarea comentariilor care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob.

*

Anticariat online

Pin It on Pinterest