Contemporanul » Noutăți editoriale » Eveniment: O dublă lansare

Eveniment: O dublă lansare

Eveniment

O dublă lansare

Consiliul Judeţean Alba, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba şi revista Contemporanul a organizat o dublă lansare a romanelor Jocul şi fuga şi Singura cale, Ediţia a II-a, de Nicolae Breban, şi a ediţiei SAM_6676bilingve româno-engleze Cineva din noapte ▪ Someone in the night (traducere în engleză de Cristina Tătaru, Editura Tribuna, 2014) şi La sfera del freddo. Dall’inferno, con amore – Sfera frigului. Din infern, cu dragoste (traducere în italiană de Maria Floarea Pop, Editura Rediviva, Milano, 2015) de Aura Christi.

Amfitrioni ai acestor lansări desfăşurate în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor Alba, în prezenţa unei numeroase şi extrem de deschise asistenţe, au fost Mioara Pop, director al Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” şi un sufletist greu de egalat, şi poetul Aurel Pantea, preşedinte al Filialei Alba a USR. S-a vorbit SAM_6695despre România şi despre fondarea statului român modern, despre Basarabia şi despre îngeri, despre felul în care poet aduce iarna la Alba, oraş considerat rudă de sânge identitar, despre poezie şi Rainer Maria Rilke, despre credinţă şi nevoia de a crede, despre unitate culturală, despre dorul de Dumnezeu şi dialogul cu El, despre Lebedev şi Dmitri Merejkovski, despre boală, suferinţă şi viaţa văzută ca un pinten spre desăvârşire. Despre Nietzsche şi Dostoievski. Despre Vissarion Belinski, marele înaintaş, care în zori de zi, după o noapte de discuţii cvasiexhaustive, îşi anunţa ritos invitaţii: „Nu putem pleca; n-am rezolvat problema lui Dumnezeu”. Poeţii şi cărţile de poezie au îngerii lor păzitori. La Alba, acest rol îi revine Mioarei Pop.

Aura Christi a citit poeme inedite din volumul abia încheiat Orbita zeului, care stă să apară la Editura Ideea Europeană; poemele au fost altele decât cele citite în toamnă, la Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”, la Salonul de Carte „Axis Libri”, ctitorit de strălucitul cărturar Zanfir Ilie.

 

 

Autorii si titlurile lansate:

Nicolae-Breban-Jocul-si-fuga_cop-site-conte Aura-christi-Cineva-din-noapte-Someone-in-the-night-2 Aura-Christi-coperta-vol-La-sfera
Christi-aura-Tragicul-visator-carte Nicolae-Breban-Singura-cale-Cop-site-conte iluziileliteraturii

Poze manifestare:

SAM_6676 Inconfundabila-verva-a-poetului-Aurel-Pantea SAM_6688
SAM_6689 SAM_6695 SAM_6679
SAM_6673 SAM_6685 SAM_6693

0

Cum am putea îmbunătăți acest articol?


+
=


Verify Human or Spambot ?

Despre Conte

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent [...]

Vezi descriere completă

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunt de acord cu termenii si conditiile Contemporanul.ro: Contemporanul.ro isi rezerva dreptul de a sterge/edita orice comentariu si de a interzice postarea comentariilor care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob.

*

Anticariat online

Pin It on Pinterest