Actualități - Comunicate

Un eveniment de zile mari la Clubul Academicienilor

O monografie‑eveniment a fost prezentată în data de 15 mai 2024, ora 12.00, în incinta Clubului Academicienilor (Academia Română, Calea Victoriei nr. 125). E vorba de Bolile neurodegenerative – ediție gândită, alcătuită și coordonată de Alexandru‑Vladimir Ciurea, Victor Voicu și Sergiu Groppa, și apărută recent la Editura Academiei Române. Despre această importantă carte au vorbit inspirat și aplicat acad. Victor Voicu, Alexandru Vlad Ciurea, Dragoș Vinereanu, Stanislav Groppa și Sergiu Groppa în prezența unei numeroase asistențe.

Amfitrion: Aura Christi. Prezentarea, transformată pe parcurs în dezbatere, a fost organizată în parteneriat cu revista Contemporanul. Ideea Europeană, care apare sub egida Academiei Române.

„Monografia intitulată Bolile neurodegenerative reprezintă o lucrare extrem de amănunțită care își propune să aprofundeze un subiect de mare actualitate și extrem de spinos în domeniul cercetării medicale. Cei trei autori fac o explorare meticuloasă în domeniul complex al acestor afecțiuni, subliniind complexitatea și interconexiunile atât la nivel genetic, molecular, cât și la nivel patofiziologic și terapeutic.

Autorii prezintă, treptat, aceste afecțiuni complexe și ajută cititorii să aprofundeze specificul fiecărei patologii, începând cu cele mai cunoscute: Boala Alzheimer, Parkinson, ajungând la afecțiuni rare ca, bunăoară, Boala Canavan sau Fucosidoza. Se realizează astfel o descriere adaptată la diversele boli, la nevoile specialiștilor, această lucrare reprezentând o sursă majoră de informare pentru profesioniștii din domeniul Neuroștiințelor.

Această monografie este complet originală, conține 17 capitole ample, detaliate, cu fațete noi în tratarea grupului complex al afecțiunilor neurodegenerative.”

Total 0 Votes
0

Contemporanul

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent cu aparițiile editoriale, inclusiv ale editurii Contemporanul, care vă pune la dispoziție un portofoliu variat de cărți de calitate, atât romane și cărți de beletristică, cât și volume de filosofie, eseu, poezie și artă.
Contemporanul promovează cultura, democrația și libertatea de exprimare.

The Contemporanul, founded in 1881, is a national journal for culture, politics and science, including reports on ongoing Romanian and international cultural, social and political events, as well as on quality books brought out by the Contemporanul Publishing in the fields of literature, philosophy, essay, poetry and art.

The Contemporanul Journal promotes culture, democracy and freedom of speech.

www.contemporanul.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button