Contemporanul » Noutăți editoriale » Vă invităm la Lansarea volumului Răzbunarea barbarilor. 2000 de ani fără Ovidiu la Tomis, semnat de Dorin Popescu, pe 21 octombrie 2017 la Constanța

Vă invităm la Lansarea volumului Răzbunarea barbarilor. 2000 de ani fără Ovidiu la Tomis, semnat de Dorin Popescu, pe 21 octombrie 2017 la Constanța

România Citește Vă invită la lansarea volumului Răzbunarea barbarilor. 2000 de ani fără Ovidiu la Tomis, realizat împreună cu 80 de autori din 20 de orașe din România și Italia – oameni de cultură, profesori universitari, filologi, istorici, critici literari, exegeți ovidieni, latiniști, dascăli, studenți, elevi etc.

După cum anticipam, volumul menționat (autor Dorin Popescu, co-editori Dorin Popescu și Liviu Franga, Editura Ideea Europeană, Colecția Istoria mentalităților, București, 2017), căruia contribuțiile autorilor respectivi i-au conferit greutate culturală și plus-valoare, este monumental. Îndrăznesc să îl numesc unic în lume, din pricini pe care le-am expus public în mod repetat. Este o carte-document, o carte-monument și deopotrivă una exegetică.

Volumul va fi lansat la Constanța, la 21 octombrie 2017, ora 11.00, la statuia lui Publius Ovidius Naso și (ulterior) în sala de festivități a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța / MINAC, Piața Ovidiu nr. 12, conform programului în cadrul proiectului multianual România Citește al Fundației Ideea Europeană din București (proiect derulat în premieră la Tomis, cu această ocazie).

Programul lansării:
11.00 Depunere de flori la Statuia lui Publius Ovidius Naso
11.05 Recitarea “Poemului către Ov”
11.10 Fotografie colectivă
11.15 Lansarea volumului la Sala de festivități a MINAC

Invitați (prezintă volumul):
– prof. univ. dr. Valentin Ciorbea, istoric dobrogean.
– conf. univ. dr. Aurelia Lăpușan, publicist dobrogean.
– Aura Christi, poet, romancier,. eseist, redactor-șef al revistei “Contemporanul”.

Moderator: dr. Dorin Popescu.

Vă așteptăm cu drag la lansarea volumului, alături de familie și de prietenii culturali ai lui Ovidius din Tomis și din afara sa!

Organizatori: Fundația Culturală Ideea Europeană, Revista Contemporanul, România Citește în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

0

Cum am putea îmbunătăți acest articol?


+
=


Verify Human or Spambot ?

Despre Conte

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent [...]

Vezi descriere completă

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunt de acord cu termenii si conditiile Contemporanul.ro: Contemporanul.ro isi rezerva dreptul de a sterge/edita orice comentariu si de a interzice postarea comentariilor care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob.

*

Anticariat online

Pin It on Pinterest