Noutăți editorialeNoutăți

Romania in doliu – Club Colectiv

În noaptea de 30 octombrie Clubul Colectiv din Bucureşti s-a transformat într-un club al morţii. Incendiul care a cuprins întreaga clădire în doar câteva secunde a transformat locul de distracţie al unor adolescenţi şi tineri într-un fragment de infern.

La ora la care scriem cutremuraţi aceste rânduri, s-au înregistrat treizeci de romania-in-doliu-clubul-colectiv-fotomorţi şi circa două sute de răniţi. Mărturiile martorilor la acest carnagiu incredibil sunt răvăşitoare. Revolta faţă de autorităţile care au admis funcţionarea unui asemenea aşezământ, care s-a transformat într-o scenă a morţii, este, evident, firească. Cum a fost posibilă în România europeană a anului 2015 declanşarea unei catastrofe de asemenea proporţii? Aceasta e întrebarea.

Dumnezeu să-i odihnească pe tinerii – îngeri cu aripile arse prematur – care s-au stins dramatic în ultima noapte a lunii octombrie 2015.

Iar celor circa nouăzeci de tineri aflaţi în stare critică în spitalele din Bucureşti, precum şi părinţilor şi celor dragi inimii lor, Dumnezeu să le dea putere şi rezistenţă.

Total 2 Votes
1

Contemporanul

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent cu aparițiile editoriale, inclusiv ale editurii Contemporanul, care vă pune la dispoziție un portofoliu variat de cărți de calitate, atât romane și cărți de beletristică, cât și volume de filosofie, eseu, poezie și artă.
Contemporanul promovează cultura, democrația și libertatea de exprimare.

The Contemporanul, founded in 1881, is a national journal for culture, politics and science, including reports on ongoing Romanian and international cultural, social and political events, as well as on quality books brought out by the Contemporanul Publishing in the fields of literature, philosophy, essay, poetry and art.

The Contemporanul Journal promotes culture, democracy and freedom of speech.

www.contemporanul.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și
Close
Back to top button