Contemporanul » Noutăți » Eveniment: Ziua Internaţională a Poeziei: Recital cu pereche, „Noi şi amintirea lor” și Gala de poezie & Jazz – 21 Martie

Eveniment: Ziua Internaţională a Poeziei: Recital cu pereche, „Noi şi amintirea lor” și Gala de poezie & Jazz – 21 Martie

21 Martie – Ziua Internaţională a Poeziei

RECITAL CU PERECHE  – „Noi şi amintirea lor”

și GALA DE POEZIE & JAZZ

Muzeul Național al Literaturii Române, împreună cu Asociaţia Euro CulturArt, în colaborare cu Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din Bucureşti, APLER (Asociaţia Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România şi Opera Scrisă.ro.), a organizat marți, 21 martie 2017, ora 13.00, la Green Hours Café (Calea Victoriei nr.120), un eveniment cultural dedicat Zilei Internaționale a Poeziei – RECITAL CU PERECHE – „Noi şi amintirea lor”.

RECITAL CU PERECHE – „Noi şi amintirea lor” este un proiect dedicat promovării poeziei române contemporane prin intermediul unor lecturi publice. Evenimentul a fost înregistrat audio şi video şi s-a constituit într-un document de patrimoniu literar şi cultural.

12 poeţi contemporani – Dinu Adam, Aura Christi, Ioana Crăciunescu, Florin Iaru, Ioana Greceanu, Mugur Grosu, Dan Iancu, Andrei Novac, Adrian Suciu, Eugen Suciu, Grigore Şoitu și Ioan Vieru – au citit din poemele lor și din ale altor 11 poeţi români plecaţi în raiul poeziei: Constantin Virgil Bănescu, Traian T. Coşovei, Ion Drăgănoiu, Ioan Flora, Cezar Ivănescu, Mariana Marin, Virgil Mazilescu, Alexandru Muşina, Cornelia Maria Savu, Daniel Turcea, George Vasilievici. Poemele au fost însoţite de intervenţiile blues&jazz imaginate de maestrul Mircea Tiberian.

Amfitrion: Dan Mircea Cipariu.

Evenimentul a avut loc marți, 21 martie 2017, ora 13.00, la Green Hours Café (Calea Victoriei nr. 120).

Parteneri media: Radio România Cultural şi AgenţiadeCarte.ro

***

GALA DE POEZIE & JAZZ

De asemenea, marţi, 21 martie 2017, de Ziua Internațională a Poeziei, Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti (MNLR) şi Asociaţia Euro CulturArt a organizat şi GALA DE POEZIE & JAZZ, de la ora 18:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din Bucureşti.

Ziua Internațională a Poeziei a fost proclamată de UNESCO în 1999 şi este sărbătorită anual în data de 21 martie, ca o recunoaștere a renaşterii discursului poetic şi a interesului pentru poezie. GALA DE POEZIE & JAZZ marchează Ziua Internațională a Poeziei printr-un show unicat de blues şi jazz oferit de Mike Godoroja&Blue Spirit, cu lecturi din cărţile laureaţilor celor mai importante premii de poezie acordate în România în ultimii trei ani. Este vorba despre Nora Iuga, laureată a Premiului Cartea de poezie a anului 2016, pentru ascultă cum plâng parantezele, Cartea Românească, Teodor Dună, laureat al Premiului Cartea de poezie a anului 2015 pentru volumul obiecte umane, Editura Cartea Românească, şi Octavian Soviany, laureat al Premiului Cartea de poezie a anului 2014 pentru volumul „Călcâiul lui Magellan”, Editura Cartea Românească.

Amfitrionul şi iniţiatorul Galei, Dan Mircea Cipariu, a citit poeme scrise de Alex Văsieş, Tânărul poet al anului 2016, pentru cartea Instalaţia, apărută la editura Cartea Românească, Rita Chirian, Tânărul scriitor al anului 2016. pentru Casa fleacurilor, Casa de editură Max Blecher, Ciprian Popescu, laureatul Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” Opus Primum pe 2016, pentru volumul de poezii Mile End, apărut la Casa de Editură Max Blecher, şi  Mircea Cărtărescu,  laureatul Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu pentru Opera Omnia – 2016.

Coproducător: Radio România Cultural (producător: Anamaria Spătaru).

Art director: Mihai Zgondoiu.

Partenerii media ai proiectului sunt Observator cultural şi AgenţiadeCarte.ro

Galeria foto a evenimentelor:

0

Cum am putea îmbunătăți acest articol?


+
=


Verify Human or Spambot ?

Despre Conte

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent [...]

Vezi descriere completă

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunt de acord cu termenii si conditiile Contemporanul.ro: Contemporanul.ro isi rezerva dreptul de a sterge/edita orice comentariu si de a interzice postarea comentariilor care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob.

*

Anticariat online

Pin It on Pinterest