Contemporanul » Lecturi - Despre Cărți » Boris Marian: Despre terorism şi lumea de azi

Boris Marian: Despre terorism şi lumea de azi

O interesantă întâlnire a fost organizată de doamna Delia Marc, la care a participat cu o intervenţie profep-36-col-din-stangasorul Radu Carp de la Facultatea de Ştiinţe Politice. Au urmat discuţii incitante cu membri ai obştii noastre. Pornind de la comemorarea atacului terorist din 11 septembrie 2001, s-⁠au amintit şi dezbătut aspecte ale vieţii în lume şi în România, tendinţa de a domina psihic prin mijloace tehnice moderne a teroriştilor din Orientul Apropiat, slaba informare a publicului atât în lume, dar în special la noi, rolul tot mai puţin activ al educaţiei tinerelor generaţii, recrudescenţa extremismului de dreapta în Europa, în România (încercarea de a se înfiinţa un partid neo-⁠legionar pe baze… legale?!) etc.

Anarhia, falsificarea mesajului religios, ocultarea trecutului mai apropiat şi mai depărtat, duc la p-36-col-din-stanga-1creşterea pericolului terorist. Am vizionat apoi un film de excepţie după romanul cunoscutului prozator Jonathan Safran Foer, Extrem de tare şi incredibil de aproape, autor al unui roman la fel de cunoscut cititorilor, Totul e iluminat (Editura Humanitas). Ambele romane au fost ecranizate.

Filmul vizionat acum a fost nominalizat la Oscar, are o distribuţie selectă – Tom Hanks, Max von Sydow, Sandra Bullock, iar în rolul copilului de nouă ani, Thomas Horn, un viitor actor de succes. Filmul redă cu o mare putere de sugestie evenimentul care a cutremurat opinia publică mondială, distrugerea Turnurilor Gemene din New York, în urmă cu 13 ani şi urmările acestui atac. Totul este văzut prin prisma sufletească a unui copil care şi-⁠a pierdut tatăl în acest atac terorist. Dar nu numai. Filmul are un mesaj generos – solidaritatea umană nu poate fi distrusă de nici un act terorist. Ura şi nesăbuinţa acestor monştri născuţi din somnul raţiunii nu poate învinge natura umană. Cu asta am rezumat un film care merită să fie văzut de milioane de spectatori.

0

Cum am putea îmbunătăți acest articol?


+
=


Verify Human or Spambot ?

Despre Conte

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent [...]

Vezi descriere completă

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunt de acord cu termenii si conditiile Contemporanul.ro: Contemporanul.ro isi rezerva dreptul de a sterge/edita orice comentariu si de a interzice postarea comentariilor care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob.

*

Anticariat online

Pin It on Pinterest