Contemporanul » Comunicat de presă » „România – specific naţional şi viziune europeană”

„România – specific naţional şi viziune europeană”

Fundaţia Dignitas a organizat la sediul său, în colaborare cu Departamentul Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, evenimentul „România – specific naţional şi viziune europeană”. La eveniment au participat cercetători din mediul universitar şi din institute de cercetare din Bucureşti şi Craiova, oameni de cultură, istorici, etnografi, tineri antreprenori, membri în Enterpriese Europe Network, reprezentanţi din ONG-⁠uri, asociaţii patronale, colecţionari de artă, studenţi. În deschidere, a avut loc vernisajul expoziţiei de costume şi obiecte tradiţionale românRomania-specific-national-si-viziune-europeanaeşti din colecţia Fundaţiei Dignitas şi colecţia Cheorghe Chetroşanu. Antropo­logul Cristian Istrătescu-⁠Târgovişte şi cunoscuta specialistă în folclor şi vintage Iulia Gorneanu ne-⁠au introdus în universul semiotic al motivelor accesoriilor vestimentare şi a variatelor piese textile de uz casnic expuse în Galeria Dignitas.

Programul serii a continuat cu intervenţii legate de oportunităţile de dezvoltare a României în perioada 2014-⁠2020. Dr. Ing. Gabriel Vlăduţ, Director la filiala IPA-⁠Craiova şi membru Enterprise Europe Network a prezentat programele de finanţare europene şi a subliniat importanţa componentei inovative pentru accesarea cu succes a fondurilor europene atât de către universităţi şi institute de cercetare, cât şi de către IMM-⁠uri; Lavinia Niţu, Şef Departament Fonduri Structurale la Ministerul Educaţiei Naţionale a analizat experienţa accesării fondurilor europene pentru cercetare în perioada anterioară de programare şi a prezentat sprijinul pe care îl pot primi toţi aplicanţii care vor să scrie proiecte pentru obţinerea de finanţări în 2015.

Andreea Severa, responsabil al programului „România HUB – România, ţara tinerilor întreprinzători” în Romania-specific-national-si-viziune-europeana-2ca­drul DIMMMAT a prezentat programul de susţinere şi stimulare a iniţiativelor antreprenoriale ale ti­ne­rilor şi a apreciat parteneriatul cu Fundaţia Dignitas, care a primit şi diploma de Partener de Încredere, în cadrul acestui program.

A fost vizionat, în prezenţa actorului Aureliu Surulescu, trailer-⁠ul documentarului artistic „Istorii despre Vlad Voievod Drăculea”, proiect realizat în coproducţie de Fundaţia Dignitas şi Asociaţia Culturală LER, având la bază documente istorice inedite sau reinterpretate.

Tinerii alpinişti Tiberiu Pintilie şi Adrian Fako au împărtăşit experienţa extraordinară a ascensiunii pe Everest şi a proiectului motivaţional „Care este Everestul tău?”, prin care au mobilizat sute de copii, tineri şi organizaţii ale societăţii civile, într-⁠un proiect susţinut şi de Fundaţia Dignitas. Au fost proiectate câteva secvenţe din filmul-⁠reportaj care redă ascensiunea celor doi români pe Everest şi lecţiile de viaţă împărtăşite, film realizat de Asociaţia Adventure Diplomacy, cu sprijinul fundaţiei.

În încheiere, cunoscuta trupă „Trei Parale” a introdus participanţii în atmosfera sărbătorilor de iarnă, printr-⁠un recital excepţional de muzică românească veche, apreciat de public prin ropote de apluze!

0

Cum am putea îmbunătăți acest articol?


+
=


Verify Human or Spambot ?

Despre Conte

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent [...]

Vezi descriere completă

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunt de acord cu termenii si conditiile Contemporanul.ro: Contemporanul.ro isi rezerva dreptul de a sterge/edita orice comentariu si de a interzice postarea comentariilor care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob.

*

Anticariat online

Pin It on Pinterest