Constantina Raveca Buleu

Constantina Raveca Buleu s-a nascut la 16 martie 1979 la Bistrita. A absolvit Facultatea de Litere a Universitatii “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, specializarea limba si literatura româna – limba si literatura germana (2002), apoi masteratul Istoria imaginilor – istoria ideilor din cadrul aceleiasi facultati (2003). În 2008 a obtinut titlul de doctor în filologie, cu distinctia Summa cum laude, cu teza Paradigma puterii în secolul al XIX-lea. Petrece un stagiu de cercetare la Universitatea din Bologna (2005) si un stagiu de cercetare la Jawaharlal Nehru University, New Dehli, India (2009), participa la mai multe congrese si conferinte nationale si internationale. Este membra al Uniunii Scriitorilor din România si a Asociatiei de Literatura Generala si Comparata din România. Publica studii si cronici literare în mai multe reviste din tara si din strainatate.

Premii: Biblioteca Judeteanã “Octavian Goga”, în cadrul celei de-a doua editii a “Anului editorial 2007 – carte si presã clujeanã”, premiul pentru eseu.

Carti: Reflexul cultural grec în literatura. Editura Casa Cartii de Stiinta, Cluj-Napoca, 2003; Dostoievski si Nietzsche. Congruente si incongruente. Editura Limes, Cluj-Napoca, 2004; Patru eseuri despre putere. Napoleon, Dostoievski, Nietzsche, Foucault. Prefata de Stefan Borbély, Editura Limes, Cluj-Napoca, 2007; Paradigma puterii in secolul al XIX-lea, Ideea europeana, 2011

Back to top button