Din ultimul număr:
Contemporanul » Noutăți editoriale » Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls la Teatrul Țăndărică între 19 și 28 noiembrie 2018

Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls la Teatrul Țăndărică între 19 și 28 noiembrie 2018

Între 19 și 28 noiembrie, spectacole de animație și arte vizuale din toată lumea își dau întâlnire cu publicul român la Teatrul Țăndărică, în cadrul Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls.

Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls, aflat la ediția a XIV-a, se adresează tuturor vârstelor și aduce în atenția publicului român diferite stiluri ale teatrului contemporan de animație și ale teatrului vizual din lume

Peste 70 de evenimente, 13 țări participante, spectacole de animație, ateliere și workshop-uri interactive, lansări de carte precum și Tabără Urbană Țăndărică la Muzeul Național de Artă Contemporană pe 21 noiembrie – toate fac parte din programul Festivalului

București, 14 Noiembrie

Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls este organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Animație Țăndărică, în parteneriat cu UNIMA România și ASSITEJ România, în perioada 19-28 noiembrie 2018.

ImPuls, cel mai important festival de teatru de animație din România, aduce publicului spectacor peste 70 de evenimente din China, Chile, Rusia, Spania, Marea Britanie, Italia, Letonia, Japonia, Africa de Sud, SUA, Danemarca, Suedia și România, extrem de diferite stilistic, în care se combină ingenios, tehnici contemporane și inovatoare în materie de teatru vizual și de animație.

În cadrul acestei ediții va avea loc conferința internațională intitulată “Importanța majoră a animației: valori esenţiale în şi dincolo de teatrul contemporan pentru copii”,  eveniment co-organizat în premieră de trei dintre cele mai prestigioase asociații profesionale ale lumii teatrale: Asociația Internațională a Criticilor de Teatru (AICT), Asociația Internațională a Teatrului pentru Copii şi Tineri (ASSITEJ) şi Uniunea Internațională a Marionetelor (UNIMA). În zilele de 23 şi 24 noiembrie, specialişti din ţară şi din străinătate vor dezbate din perspectivă critică teme de actualitate ale teatrului de animaţie, într-o serie de prezentări şi dezbateri moderate de Octavian Saiu, profesor,  cercetător și critic de teatru.

Un program bogat, cu multe evenimente inedite, spectacole pentru copii și pentru adulți, conferințe, lansări de carte, întâlniri între creatorii și consumatorii de teatru și, după cum spune Domnul Călin Mocanu, directorul Teatrului Țăndărică: ”În mod cert un festival este o oportunitate a comunicării, o platformă de colaborare și dialog. Asta am și convenit cu colegii mei la întâlnirile pe care le-am avut. Comunicarea între noi, teatrele și instituțiile din artele animației și vizuale, parteneriate care să aducă împreună energii artistice, culturale și schimburi de experiență la modul concret: regizori și scenografi care să lucreze împreună, două sau mai multe teatre care colaborează pentru un singur proiect. Arta contemporană are nevoie de comunicare și expunere internațională, dialog, schimburi de experiență,  posibilitatea de a fi selectați în festivaluri.”

ImPuls este un festival concurs profesional, dedicat publicului din toate categoriile de vârstă, unde sunt consolidate și promovate tendințele contemporane ale teatrului vizual și de animație din țară și din străinătate. În cadrul festivalului participă personalități marcante, de talie mondială, care conferențiază despre  ultimele tehnici și cercetări în animație și își prezintă spre exemplificare propriile proiecte. Alături de sfera internațională, participarea națională este de asemenea una consistentă, fiind selectate cele mai bune producții din stagiunea curentă ale teatrelor de profil din România. Festivalul este o platformă ce generează schimburi culturale, comunicare între artiști și instituții de specialitate, parteneriate și oportunitatea unor coproducții naționale, internaționale și intercontinentale.

Programul detaliat al Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls la Teatrul Țăndărică (Vezi aici)

Pentru mai multe detalii, vă rugăm contactați:

Teatrul de Animație Țăndărică
E-mail: miruna@teatrultandarică.ro pr@teatrultandarica.ro
Website: www.teatrultandarica.ro
Facebook: www.facebook.com/teatrultandarica
Telefon: 021.316.30.03

0

Cum am putea îmbunătăți acest articol?


+
=


Verify Human or Spambot ?

Despre Conte

Revista Contemporanul, înființată în 1981, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent [...]

Vezi descriere completă

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunt de acord cu termenii si conditiile Contemporanul.ro: Contemporanul.ro isi rezerva dreptul de a sterge/edita orice comentariu si de a interzice postarea comentariilor care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob.

*

Anticariat online

Pin It on Pinterest

Subscribe To Our Newsletter
Get the latest business resources on the market delivered to your inbox.
Subscribe Now