Contemporanul » Lecturi - Despre Cărți » Acesta este Nicolae Breban!

Acesta este Nicolae Breban!

Mulţumesc, Nicolae Breban, mulţumesc pentru Francisca.

Eram student şi circula zvonul că Transilvania dădea literaturii române un alt mare maestru. Numele Breban, Sorescu, Nichita, creatori înnoitori, erau pe buzele noastre, ale tuturor studenţilor de la Universitate. Breban va rămâne în istoria literaturii române drept romancierul cu cele mai multe capodopere.

Eu am publicat literatură proprie târziu, după consacrarea drept sinolog.

În 1991, i‑am dat lui Mircia Dumitrescu un plic, cu pagini din romanul meu O lume de sfincşi, care avea să apară după câţiva ani. Mircia mi‑a promis că‑l duce directorului Revistei Contemporanul, Nicolae Breban, unde el lucra, asigurând grafica. Dimineaţa, a pus plicul pe biroul directorului şi şi‑a văzut de treabă. Venind la birou, Nicolae Breban şi‑a verificat corespondenţa, a văzut plicul, a citit paginile mele şi apoi a întrebat cine i‑a pus pe birou pagini de la Constantin Lupeanu. Socotind că va mânca papară, Mircia a recunoscut cu glas smerit: „Eu…” „Publicăm tot, în două numere consecutive”, a căzut verdictul.

Acesta este Nicolae Breban!

Constantin Lupeanu

0

Cum am putea îmbunătăți acest articol?


+
=


Verify Human or Spambot ?

Despre Constantin Lupeanu

Constantin Lupeanu –  scriitor, traducător, sinolog și diplomat din România. Născut în data de 4 august 1941 în com. Murgași, Dolj. Este un scriitor, traducător, sinolog și diplomat din România. A studiat la școala generală în comuna Murgași din județul [...]

Vezi descriere completă

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunt de acord cu termenii si conditiile Contemporanul.ro: Contemporanul.ro isi rezerva dreptul de a sterge/edita orice comentariu si de a interzice postarea comentariilor care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob.

*

Anticariat online

Pin It on Pinterest

Subscribe To Our Newsletter
Get the latest business resources on the market delivered to your inbox.
Subscribe Now