Contemporanul » Evenimente - Lansări » ICR Madrid îşi primeşte oaspeţii într‑o nouă casă

ICR Madrid îşi primeşte oaspeţii într‑o nouă casă

Ceremonia de inaugurare a noului sediu al Institutului Cultural Român de la Madrid a avut loc pe 14 februarie 2019, în prezenţa doamnei Liliana Ţuroiu, preşedintele Institutului Cultural Român, a Excelenţei Sale doamna Gabriela Dancău, ambasadorul României în Regatul Spaniei, şi a doamnei Maria Floarea Pop, directorul reprezentanţei ICR de la Madrid. La eveniment au participat şi numeroşi reprezentanţi diplomatici acreditaţi în capitala Spaniei, personalităţi din mediul academic şi editorial, alături de reprezentanţi ai institutuţiilor culturale locale şi a directorilor institutelor de cultură. „În relaţia bilaterală cu Spania, dimensiunea culturală nu poate fi ignorată, fiind un important pilon de cooperare între popoarele noastre. Îmi exprim convingerea că noul sediu va permite Institutului Cultural Român de la Madrid să facă un salt calitativ în promovarea proiectelor culturale de amploare într‑un context cultural spaniol competitiv”, a declarat E.S. doamna Gabriela Dancău, ambasadorul României în Regatul Spaniei. Noul sediu al ICR Madrid este amplasat în Plaza del Cordón, în imediata apropiere a centrului istoric, politic şi cultural al capitalei Spaniei, la câteva minute de Palatul Regal, Teatrul şi Opera Naţionale, Plaza Mayor şi Puerta del Sol, dar şi alături de alte institute străine precum Institutul Italian de Cultură. Sediul, situat la parterul unui edificiu istoric, este prevăzut cu o sală de expoziţii, o bibliotecă cu 3000 de titluri şi săli de curs. „În noua casă a Institutului Cultural Român din Madrid, publicul spaniol şi internaţional va putea descoperi industriile creative, poveştile designerilor, artiştilor, arhitecţilor, muzicienilor bucureşteni, chiar din prima zi a deschiderii sale oficiale. Nu puteam avea un sediu mai bine plasat, aici, în inima Madridului clasic. În spatele oricărui proiect de succes şi a oricărei instituţii puternice se află oameni, care depun eforturi şi pasiune. Vreau să mulţumesc echipei ICR Madrid şi colegilor din Ministerul Afacerilor Externe, în special doamnei ambasador, pentru efortul pe care l‑au făcut”, a declarat doamna Liliana Ţuroiu, preşedintele Institutului Cultural Român. „La Madrid, participăm prin reprezentanţa noastră, la două festivaluri culturale importante: MADATAC – New Media ART, Videoart şi Tehnologii – şi la Madrid Design Festival, cu expoziţia Made in Bucharest Creative Quarter, care inaugurează de fapt noua noastră sală de expoziţie. Proiectele de diplomaţie culturală desfăşurate atât la sediu, cât şi în spaţii culturale consacrate au rolul de a pune pe harta creativă din Madrid evenimente româneşti, ce se vor bucura de o mare vizibilitate. Faptul că zeci de vizitatori au intrat în sediul nostru încă din primele zile este un lucru încurajator atât pentru echipă, cât şi pentru artiştii participanţi în proiectele noastre”, a apreciat preşedintele ICR.

ICR Madrid susţine participarea românească la Madrid Design Festival în colaborare cu The Institute/Romanian Design Week, în perioada 15 februarie – 31 martie 2019. Participarea românească va beneficia de o secţiune aparte, rezervată oraşelor invitate, denumită: „Proiect invitat – Cartierul Creativ din Bucureşti”. „Strategia reprezentanţei Institutului Cultural Român de la Madrid este de a susţine şi promova creaţia culturală şi artistică contemporană, incluzând şi acele activităţi din sfera industriilor culturale şi creative care pun în valoare geniul românesc, dar au şi un important impact economic şi social. Vom realiza numeroase proiecte în acest sens”, a subliniat doamna Maria Floarea Pop, directorul Institutului Cultural Român de la Madrid. (Biroul de Presă al ICR)

0

Cum am putea îmbunătăți acest articol?


+
=


Verify Human or Spambot ?

Despre Conte

Revista Contemporanul, înființată în 1981, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent [...]

Vezi descriere completă

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunt de acord cu termenii si conditiile Contemporanul.ro: Contemporanul.ro isi rezerva dreptul de a sterge/edita orice comentariu si de a interzice postarea comentariilor care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob.

*

Anticariat online

Pin It on Pinterest

Subscribe To Our Newsletter
Get the latest business resources on the market delivered to your inbox.
Subscribe Now