Contemporanul » Actualități - Comunicate - Știri » Ideea Europeană la Beijing

Ideea Europeană la Beijing

Przentă la Târgul Internaţional de Carte de la Beijing (BIBF), ţara invitată de onoare, în anul 2019, fiind România, Editura Ideea Europeană – Fundaţia Culturală Ideea Europeană – brand aflat la centenarul său – reprezentată de Andrei Potlog, a participat la un maraton de evenimente, cu sprijinul ICR. Astfel, au fost încheiate acorduri noi de colaborare cu Foreign Language Teaching And Research Publishing (FLTRP) din Beijing, un acord de traducere şi publicare pentru şase titluri noi, şi altul cu China Social Sciences Press din Beijing, obiectul acestui act fiind traducerea şi publicarea unor importanţi scriitori români şi, respectiv, chinezi. În colaborare cu Editura Enciclopedică din Beijing, Editura Ideea Europeană a lansat primele trei volume pentru copii din seria Monştrii din Oraşul Interzis: Secretul nestematei străvezii, Gara din Grădina Imperială şi Băiatul care doarme în patul cu dragoni, cărţi elegante, apărute recent, despre care Chang Yi, autoarea seriei de mare succes Monştrii din Oraşul Interzis, a vorbit în cadrul unui interviu acordat TVR. La sfârşitul lansării am convenit să traducem şi să publicam literatură chineză în Romania şi literatură română în China.

În parteneriat cu Liaoning Publishing Group din Shenyang, Fundaţia Culturală Ideea Europeană a organizat lansarea cărţii Cireaşa din Rodier de Li Er, precum şi ceremonia de semnare a acordului de înfiinţare a departamentului de traducere.

Au fost purtate discuţii preliminare cu Beijing Times Chinese Press în privinţa încheierii unui acord având ca obiect traduceri şi editarea unor titluri importante româneşti şi chineze.

Shandong Publishing House of Literature and Art din Shandong a oferit Editurii Ideea Europeană două cărţi pentru copii.

Ideea Europeană a încheiat un acord de cooperare cu extrem de curajoasa Flower City Publishing House din Guangzhou, care a lansat nouă titluri româneşti, printre acestea Blaga, Cioran, Eugen Uricaru, Norman Manea ş.a., premiindu‑l pe prozatorul Eugen Uricaru în cadrul unei ceremonii pline de fast. Este prima distincţie extrem de importantă, revenită unui scriitor român din partea unei prestigioase case editoriale din China. A fost lansat volumul Fabulă de septembrie de Zhang Wei, apărut la Editura Ideea Europeană.

S‑au purtat discuţii preliminare referitor la schimbul de autori chinezi şi, respectiv, români cu 21st Century Publishing Group, China South Publishing & Media Group şi New Buds Publishing House (Tianjin) Limited Company.

Ideea Europeană a fost primită în Asociaţia Internaţională de editori „China‑CEEC Publishing Association” şi a fost premiată de FLTRP cu o diplomă „Cei mai buni parteneri FLTRP”. La BIBF 2019, împreună cu FLTRP, am lansat ediţia română a Micului dicţionar chinez, publicat de Editura Ideea Europeană.

În anul aniversării a 70 de ani de diplomaţie sino‑română, pusă în valoare de ICR Beijing, condus de domnul director Constantin Lupeanu, unul dintre cei mai importanţi sinologi români, România a strălucit la acest important târg internaţional de carte. Ca şi alte edituri româneşti, Ideea europeană a folosit acest prilej pentru a face împreună cu partenerii ei din ţara‑gazdă diplomaţie culturală în capitala ţării lui Confucius şi a atâtor prieteni, care admiră cultura română, vorbind despre ea ca despre o cultură majoră.

Fundaţia Culturală Ideea Europeană

0

Cum am putea îmbunătăți acest articol?


+
=


Verify Human or Spambot ?

Despre Conte

Revista Contemporanul, înființată în 1981, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent [...]

Vezi descriere completă

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunt de acord cu termenii si conditiile Contemporanul.ro: Contemporanul.ro isi rezerva dreptul de a sterge/edita orice comentariu si de a interzice postarea comentariilor care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob.

*

Anticariat online

Pin It on Pinterest

Subscribe To Our Newsletter
Get the latest business resources on the market delivered to your inbox.
Subscribe Now