Noutăți editorialeNoutăți

Fundaţia Alexandrion organizează cea de-a doua ediţie a Galei Premiilor Brâncoveanu

Fundaţia Alexandrion organizează cea de-a doua ediţie a Galei Premiilor Brâncoveanu

Bucureşti, 16 septembrie 2015: Fundaţia Alexandrion organizează, pe 1 octombrie 2015, cea de-a foto-3-alexandriondoua ediţie a Galei Premiilor Brâncoveanu, la Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, acolo unde reprezentanţi de marcă ai culturii române vor fi onoraţi şi recompensaţi pentru contribuţia pe care o au la dezvoltarea unor domenii importante, precum Literatură, Muzică, Arte Plastice, Teatru, Cinematografie, Istorie sau Arhitectură.

Ca şi anul trecut, nominalizările, selecţia listei scurte şi decizia asupra câştigătorilor finali aparţin unui juriu extern, independent, format din reprezentanţi ai Academiei Române şi condus de Acad. Dan Berindei, Preşedintele Academiei Române.

Din juriu mai fac parte: Marina Constantinescu,           prof. univ. Dana Duma, prof. Filaret Acatrinei, prof. univ. dr. Ioan Scurtu, membru, prof. arh. Dorin Ştefan, prof. univ. dr. Eugen Negrici, prof. univ. dr. Grigore Constantinescu, Magdalena Popescu-Bedrosian şi Dumitru Constantin (secretarul juriului).

“Ne bucurăm să putem duce mai departe această misiune pe care ne-am asumat-foto-2-alexandriono anul trecut şi căreia vrem să îi conferim tradiţie, anume respectarea şi cinstirea valorilor culturii române. Este un proiect extrem de important pentru Fundaţia Alexandrion şi credem că este o datorie morală pe care o avem faţă de moştenirea culturală uriaşă lăsată de voievodul martir Constantin Brâncoveanu. Ne onorează, totodată, să avem alături un juriu format din reprezentanţi emblematici ai culturii române, dar şi pe sculptorul Ioan Bolborea, cel care a creat statuetele ce vor fi oferite drept premiu câştigătorilor. Ca noutate faţă de anul trecut, aş vrea să punctez decizia de a organiza o a doua Gala, dedicată tinerilor şi rezultatelor lor spectaculoase în cultura română. Această Gală va purta numele Matei Brâncoveanu”, a declarat domnul Nawaf Salameh, Preşedintele Fundaţiei Alexanddrion.

Premiul Matei Brâncoveanu va fi acordat pe domenii de activitate de un juriu format din oameni de specialitate din mass-media de profil. Gala de decernare va avea loc în prima jumătate a lunii decembrie.

„Prin cultură ne formăm ca indivizi şi cred că este foarte important ca în vremuri ca acestea, în care în special ariile umanisfoto-1-alexandrionte sunt lăsate deoparte, să existe o iniţiativă precum cea a Fundaţiei Alexandrion de a recompensa pe cei care au făcut performanţă în cultură. Mă bucur că, pentru al doilea an la rând, conduc juriul Premiilor Brâncoveanu şi că, împreună, reuşim să facem un mare pas înainte în cultura română”, a adăugat Acad. Dan Berindei, preşedintele juriului.

Structurate pe categorii, nominalizările de anul acesta arată astfel: secţiunea Muzică – 14 nominalizări, secţiunea Arte Plastice – 7 nominalizări, secţiunea Istorie – 13 nominalizări, secţiunea Literatură – 13 nominalizări, secţiunile Teatru şi Film – 16 nominalizări, secţiunea Arhitectură – 12 nominalizări.

***

Despre Fundaţia Alexandrion

Înfiinţată în anul 2003, Fundaţia Alexandrion şi-a pus amprenta în susţinerea constantă a artei, culturii şi sportului românesc. foto-4-alexandrionSute de proiecte din aceste domenii, dar şi sponsorizări punctuale şi activităţi de într-ajutorare s-au concretizat cu sprijinul Fundaţiei. Printre aceste proiecte se numără refacerea unor lăcaşe de cult, lansări de cărţi, retipărirea, alături de Biserica Ortodoxă Română, a Bibliei de la Bucureşti, Premiile Constantin Brâncoveanu, sponsorizarea Olimpiadelor de la Atena, Beijing şi Londra, precum şi suţinerea mai multor echipe sportive de handbal şi fotbal.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm contactaţi:

Ana Călugăru

Alexandrion Grup România

Tel: +40728 545 002

Email: [email protected]

Total 1 Votes
0

Contemporanul

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent cu aparițiile editoriale, inclusiv ale editurii Contemporanul, care vă pune la dispoziție un portofoliu variat de cărți de calitate, atât romane și cărți de beletristică, cât și volume de filosofie, eseu, poezie și artă.
Contemporanul promovează cultura, democrația și libertatea de exprimare.

The Contemporanul, founded in 1881, is a national journal for culture, politics and science, including reports on ongoing Romanian and international cultural, social and political events, as well as on quality books brought out by the Contemporanul Publishing in the fields of literature, philosophy, essay, poetry and art.

The Contemporanul Journal promotes culture, democracy and freedom of speech.

www.contemporanul.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și
Close
Back to top button